Nostril Piercing: Pain, Healing, Placement, Cost, Jewelry, Sizes, and Aftercare
En blogg om smykketrender, edelstener og piercinger.

Piercing i nesebor: smerte, helbredelse, plassering, pris, smykker, størrelser og etterbehandling

Sep 09, 2024

Raske fakta:

  • Plassering: Det går gjennom neseboret ditt.
  • Kostnad: $25-$60.
  • Smerte: Den minst smertefulle nesepiercingen. Passer en første piercing.
  • Helbredelsestid: 2-4 måneder.
  • Smykker: Bøyler, labret-nagler, D-stifter, L-stifter og kjeder.
  • Risikoer: Avslag, arr, infeksjoner.

Hva er en nesepiercing?

Nostril piercing placement, pain, healing, costs, jewelry, and aftercare

Nostril piercing er sannsynligvis den vanligste og mest populære typen nesepiercing der ute. Det er den minst smertefulle nesepiercingen. Når den er dekorert med kjeder eller kombinert med Septum-piercinger , skaper den et unikt utseende.

Nesehullpiercingplassering

Hvor skal en nesebor piercing plasseres? En neseboret piercing går vanligvis gjennom neseboret akkurat der det begynner å bøye seg bort fra ansiktet ditt. Du kan ha en eller flere piercinger i neseboret i henhold til dine preferanser.

En piercing med høy nesebor , derimot, ligner i utseende på en piercing i neseboret, men ligger høyere opp på neseryggen.

Nostril Piercing: Pain, Healing, Placement, Cost, Jewelry, Sizes, and Aftercare

Variant: Dobbel nesepiercing

Å få en nesebor-piercing er noen ganger en inngangsport til enda flere piercinger! I noen tilfeller velger folk å ha to eller til og med tre piercinger på neseboret. 

Double Nostril piercinger er spesielt trendy i disse dager. Du kan ha to piercinger på samme nesebor eller på motsatte sider. Akkurat som en enkelt piercing i neseborene, er ikke hver enkelt spesielt smertefull.

Når det er sagt, hvis du velger dette alternativet, gjør ditt beste for å gå til en erfaren piercer. Hver piercing må plasseres forsiktig. Feilplassering av dem kan føre til smerte og til og med nerveskader.

For å gjøre plassering mindre komplisert, er det vanligvis lurt å gå for tynnere pigger eller ringer.

Variant: Høy nesepiercing

Denne har et ganske selvforklarende navn. Det kalles også piercing i øvre nesebor . Den ligner i utseende på en nesebor-piercing, men den er plassert høyere opp på neseryggen .

Det er et godt valg hvis du liker utseendet til Nostril-piercinger, men vil ha noe som er litt mindre vanlig. Du kan også doble piercinger med høye nesebor. Vanligvis brukes en veldig tynn (18 gauge) nål.

Siden en piercing med høyt nesebor går gjennom en veldig tykk del av nesen din, er det mye mer smertefullt enn de fleste!

Det tar også lengre tid å helbrede; du kan vanligvis forvente å vente 4-6 måneder. Fordi denne typen er svært utsatt for infeksjon, sørg for at du velger en dyktig piercer og følg nøye etterbehandlingsinstruksjonene.

Miks og match: Septum og nesebor Piercing

Hvis du vil piffe opp, kan du mikse og matche en Septum-piercing og en Nostril-piercing.

Septum piercing er relativt vanlig, spesielt blant yngre mennesker. Selve piercingen plasseres rett foran der Septum brusken begynner, så resultatet er en piercing mellom neseborene dine.

De mest populære nesesmykkene for denne kombinasjonen er hesteskostenger eller septumklikkere og piercingstifter for nesebor.

Helingstid for nesepiercing

Hvor lang tid tar det å lege en neseborspiercing? Det vil vanligvis bare ta rundt 2-4 måneder . Siden det heler raskt og ikke er så smertefullt, er det et passende valg for en første piercing.

Det er imidlertid verdt å vite at området rundt piercingen sannsynligvis vil være hovent og rødt i opptil tre uker etter piercingen.

Gjør nesebor piercinger vondt?

Når det gjelder smerte, er dette en av de minst smertefulle nesepiercingene du kan få. På en smerteskala fra 1 til 10 varierer en neseborspiercing vanligvis fra 3 til 5 for de fleste. Vær imidlertid oppmerksom på at alle har forskjellige toleranser for smerte.

Nostril piercing kostnad

Hvor mye koster en piercing i neseboret? Prisene vil variere mye basert på plassering og materialene du skal bruke. Men en nesepiercing vil sannsynligvis koste $25-$60.

Nostril Piercing: Pain, Healing, Placement, Cost, Jewelry, Sizes, and Aftercare

Når kan jeg bytte nesebor-piercingen min?

Du kan vanligvis bytte neseboret piercing etter 2 til 4 måneder, når den har grodd nok til å redusere risikoen for irritasjon eller infeksjon.

Full helbredelse kan imidlertid ta opptil 6 måneder. Det er viktig å konsultere pierceren din før du bytter smykker for å sikre at det er trygt og at piercingen har grodd skikkelig.

Nostril Piercing Smykker

Du kan bruke et bredt utvalg av nesesmykker til nesepiercinger i neseborene, selv om bøyler og nagler er de vanligste. For å gjøre plassering mindre komplisert, er det vanligvis lurt å gå for tynnere pigger eller ringer.

1. Nostrillringpiercing

Nose ring hoop 6mm 8mm 10 mm simple and minimalist hinged segment clicker Rosery Poetry

Neseringbøyle 6 mm 8 mm 10 mm enkel og minimalistisk $ 15,9, KJØP NÅ.

Den vanligste typen neseringer er segmentklikkerringer. Det finnes også ringer som bare er løkker av tynt metall. De kalles sømløse bøyler.

Andre er det som kalles «fangeperleringer». Dette er ringer som er "forseglet" med en perle. Noen ganger er perlen innlagt med en perle for å legge til litt visuell interesse. Og i noen tilfeller kan vanlige "hoop" neseringer ha en liten perle på siden.

Fordeler:

  • De er mindre sannsynlig å bli skjeve
  • Det er mange alternativer som spenner fra enkle metallringer til utsmykkede juvelringer
  • De forblir vanligvis sikkert på plass

Ulemper:

  • Komplekse hoops kan være vanskelige å lukke
  • Tynne ringer kan bøyes veldig lett

2. Nesehullpiercing Labret-stud

Søt piercing med naturlige halvedle edelstener titan $25,9, KJØP NÅ .

En labretstift ser ut som en rett pinne med et dekorativt stykke i den ene enden, som forblir på utsiden av nesen, og en liten ball i den andre enden som må skyves inn i piercingen og forblir i neseboret.

Mange liker nesestifter fordi de er enkle å sette inn i piercingen din.

Fordeler:

  • De helbreder relativt raskt
  • De forårsaker ikke mye ubehag når du hviler hodet
  • De er ikke ekstremt merkbare

Ulemper:

  • De kan komme ut lettere enn ringer
  • Hvis de ikke rengjøres regelmessig, kan de bli smittet

3. D-formet nesestift

D shape nose ring 20 gauge nose ring titanium D shape nose stud 18 gauge Rosery Poetry

D-formet nesering titan $17,9, KJØP NÅ .

4. Korketrekknese-stud

Corkscrew nose ring with round CZ different colors titanium 20G Rosery Poetry

Korketrekker nesering med rund CZ forskjellige farger titan 20G $19.9, KJØP NÅ .

En korketrekker nesestift er laget av en metalltråd som er vridd til en merkelig form, i motsetning til vanlige nesestifter eller ringer. Kombinasjonen av rette og sirkulære ledninger trenger spesiell omsorg for å settes inn uten å bli skadet.

5. L-formede nesestud

20G L shaped nose stud with a cross titanium nose piercing silver Ashley Piercing Jewelry

20G L-formet nesestift med piercing i kryss i titan 18,9 USD, KJØP NÅ .

Den L-formede nesetappen er bøyd og formet som en L, derav navnet. Takket være formen, når den først er satt inn, sitter den godt mot neseboret. 

6. Dobbel nesebor piercingkjede

Nesepiercingkjede 0,5 mm nesepiercingkjede $17.9, KJØP NÅ .

Kjeder kan være en iøynefallende pynt på nesepiercinger. Ofte vil en kjede koble en nesering til en ørering. Noen kjeder vil koble hver ende av en dobbel nesepiercing over neseryggen.

Fordeler:

  • De har et særegent utseende som virkelig kan få deg til å skille seg ut
  • De er en fin måte å fremheve piercinger du allerede har
  • Du kan enkelt bytte kjeder for et annet utseende hver dag

Ulemper:

  • De kan lett feste seg i klær, hår osv.
  • Tyngre kjeder kan trekke i piercinger og forårsake ubehag

Nostril Piercing Størrelse

1. Hva er målet på en nesepiercing?

For å gjøre plassering mindre komplisert, anbefales det vanligvis å gå for tynnere nagler eller ringer for denne typen nesepiercing. 18 gauge (1,0 mm) er det vanligste valget . Noen bytter til jevn 20 gauge (0,8 mm) etter at piercingen har grodd.

Når det er sagt, sørg for å lytte til pierceren din! Erfarne piercere vil kunne anbefale riktig måler for å unngå avvisning eller unødvendige komplikasjoner.

2. Diameter

De vanligste størrelsene er 8 mm (ca. 5/16 tommer) for en tettsittende passform og 10 mm (ca. 3/8 tommer) for en løsere passform eller større nesebor. Størrelsesvalg avhenger av din anatomi og personlige stil.

3. Lengde

Standard studlengde for piercinger i neseborene varierer vanligvis fra 6 mm til 8 mm (omtrent 1/4 tomme til 5/16 tomme). Lengden avhenger av tykkelsen på neseborvevet og personlige preferanser.

En lengre stud (rundt 8 mm) brukes ofte i utgangspunktet for å imøtekomme hevelse, mens kortere lengder er mer egnet for legede piercinger.

Trygge metaller for neseborspiercingsmykker

1. Titan: Omtrent $20-$40

16 gauge captive perle nesering laget av implantatkvalitet titan $19,9, KJØP NÅ .

Titan har et rykte for å være det beste metallet for piercinger av mange grunner. Den er lett, hypoallergen, slitesterk, ikke-etsende og vil ikke anløpe .

Dens ikke-porøse natur reduserer steder hvor bakterier kan gjemme seg, og fremmer helbredelse.

Titan er også hypoallergen, noe som betyr at det er mindre sannsynlighet for å forårsake allergiske reaksjoner. Titan er nikkelfritt.

Det høye forholdet mellom tetthet og styrke betyr at smykkene dine er svært holdbare.

En lavere tetthet gjør også Titanium lett, et stort pluss i mange brukers øyne. Til slutt kommer metallet i mange farger fordi du kan anodisere det.

Den eneste reelle ulempen med titansmykker er at du betaler mer for alle de positive egenskapene. Handle etter titan av implantatkvalitet med betegnelser som ASTM F-136, ASTM F-67 eller ISO 5832-3.

2. Solid gull: Omtrent $40-$200

18K gullringhengslet segmentklikker fra $79,9, KJØP NÅ .

Dette metallet vil ikke ruste eller anløpe. Den er også enkel å dekorere og forme. De ekstra legeringene i 18k, og spesielt 14k, gjør dem mer holdbare enn 24k gullbiter.

En ulempe med gullsmykker er prislappen, som er dyr. En annen bekymring vil være at metallet er mykt, noe som gjør det utsatt for bøyninger, brudd og huler. Gull kan også være tungt, spesielt med mer rene karatvurderinger.

3. Kirurgisk stål: Omtrent $5-$30

Selv stål av kirurgisk kvalitet inneholder små mengder nikkel som kan forårsake allergiske reaksjoner hos personer med hudfølsomhet. Velg et annet alternativ hvis du er bekymret for irritasjon eller nikkelallergi.

Stål kombinerer jern og karbon, og forbedrer dets styrke og evne til å motstå brudd. 

Imidlertid kan denne sølvlegeringen inneholde andre elementer, inkludert nikkel. Sørg for å kjøpe smykker i stål av kirurgisk kvalitet. Disse vil ha rangeringer: ASTM F-138, ISO 5832-1, ISO 10993-6, ISO 10993-10 eller ISO 10993-11.

En av fordelene de fleste nevner for smykker i stål er det lavere prispunktet. Stål er også et holdbart alternativ. Disse delene er lite vedlikehold fordi stålet ikke korroderer, ruster eller anløper.

Vekt er den største klagen for de som bruker stålsmykker. Stål kan være mindre behagelig hvis det brukes i piercinger over lengre perioder. 

Nesehullpiercing Etterbehandling

Hvordan ta vare på en neseborpiercing?

  • Vær forsiktig når du blåser nesen. Å blåse nesen for hardt kan irritere piercingstedet og bremse helingsprosessen. Vær forsiktig når du blåser nesen, og unngå å bruke vev eller andre materialer som kan sette seg fast på smykket.
  • Pass på å unngå å forurense piercingen.
  • Unngå å ta på den eller bruke sminke veldig nær den.
  • Unngå å komme i vannet som kan være skittent.
  • Rengjør piercingen to ganger om dagen med en saltvannsløsning laget for sårrens eller såpe og vann for å forhindre infeksjon.
  • Unngå salver som de hindrer nødvendig luftsirkulasjon .
  • Og sørg selvfølgelig for å unngå å feste seg i klær eller håndklær.
  • Bruk løse klær. Unngå å bruke trange klær eller klær som kan gni mot piercingen, da dette kan forårsake irritasjon og bremse helingsprosessen.
  • Bruk hypoallergene smykker som titan av implantatkvalitet og 14- eller 18-karat gull. Stål av kirurgisk kvalitet kan inneholde små mengder nikkel som kan forårsake allergiske reaksjoner.
  • Ikke flytt piercingen med mindre du rengjør den. Å trekke på en piercing tidlig i helbredelsen er smertefullt, men det kan også komme i veien for helbredelse eller skade selve piercingen.
  • Vent til piercingen din gror før du bytter ut smykket.
  • Se etter potensielle tegn på infeksjon og kontakt piercer eller lege hvis den blir infisert.  

Du bør sørge for at du blir gjennomboret av noen erfarne og pålitelige som bruker de riktige prosedyrene for rengjøring og sterilisering. Du må også velge smykker av høy kvalitet som du ikke er allergisk mot. Etter at du har tatt piercingen, sørg for å følge alle instruksjonene fra pierceren.

Rensing av neseborpiercing

Hvordan rense neseboret piercing? Det anbefales å bruke sterilt saltvann som du kjøper i butikken , i stedet for hjemmelaget saltvann, for å rense piercingene dine. Hjemmelaget saltvann kan være for salt for delikate piercingsteder, noe som fører til tørrhet og forsinket helbredelse. 

Å bruke mild, parfymefri såpe og vann for å rengjøre piercingstedet er også et alternativ.

Hvis du foretrekker hjemmelaget saltløsning. Du kan starte med å blande 1/2 ts ikke-jodisert salt med en kopp destillert eller kokt (i minst 20 minutter) vann . Du kan velge å bruke mindre av saltblandingen som 1/4 til 1/8 teskje hvis du vil ha en svakere løsning som er mindre sannsynlig å brenne eller svi. Rør løsningen til den er oppløst.

Hvis du ser tegn på infeksjon, kan du også bruke antiseptiske løsninger , for eksempel betadin, isopropylalkohol eller fortynnet hydrogenperoksid. Unngå imidlertid å bruke dem til daglig rengjøring, da de kan skade cellene .

Fortsett deretter med følgende trinn for å rengjøre piercingen din:

  1. Bløtlegg en bomullsdott, et papirhåndkle eller en ikke-plysj klut med løsningen. Unngå stoffer som kan feste seg og trekke i smykket eller etterlate fibre. Mett piercingen forsiktig og rens den. Ikke fjern smykket!
  2. Hvis du har en steril sårvask med saltvann som du kjøper fra butikker, kaster du den mens du helbreder.
  3. Sørg for at du renser piercingen for utslipp eller skorpemateriale.
  4. Ta rent gasbind eller bomullspinner og tørk området.

Pierceren din bør gi deg detaljerte instruksjoner om hvordan du holder piercingen ren når den er plassert.

    Les mer

    9 vanligste typer neseringer, pigger og kjeder med bilder

    Nesepiercing: Alt du trenger å vite

    Tagger:

    Best Selgere

    Vanlig pris $22.90
    Salgs pris $22.90 Vanlig pris
    Vanlig pris $17.90
    Salgs pris $17.90 Vanlig pris
    Vanlig pris $24.90
    Salgs pris $24.90 Vanlig pris
    Vanlig pris $22.90
    Salgs pris $22.90 Vanlig pris
    Gull
    Gull
    Sølv
    Sølv
    Vanlig pris $17.90
    Salgs pris $17.90 Vanlig pris $0.00
    Sølv
    Sølv
    Gull
    Gull
    Rose gull
    Rose gull
    Svart
    Svart
    +1 Se 1 flere alternativ(er)
    Vanlig pris $18.90
    Salgs pris $18.90 Vanlig pris $0.00
    Sølv
    Sølv
    Svart
    Svart
    Regnbue
    Regnbue
    Gull
    Gull
    +1 Se 1 flere alternativ(er)
    Vanlig pris $17.90
    Salgs pris $17.90 Vanlig pris $0.00
    Sølv
    Sølv
    Gull
    Gull
    Rose gull
    Rose gull
    Svart
    Svart
    +1 Se 1 flere alternativ(er)
    Vanlig pris $19.90
    Salgs pris $19.90 Vanlig pris $0.00

    Hvorfor velge oss?

    Premium kvalitet

    Vi er veldig sikre på kvaliteten på våre nesepiercingsmykker. Laget av ASTM F-136 titan av implantatkvalitet, er de hypoallergene, holdbare og rimelige.

    Gratis frakt og enkel retur

    Vi vil at du skal være 100 % fornøyd med kjøpet. Få gratis frakt på bestillinger over $20. Varer kan returneres innen 15 dager etter levering.

    100% Sikker og Trygg Betaling

    Vi samarbeider med Visa, Mastercard, American Express, Apple Pay, Shop Pay, Klarna US, Paypal (og mange flere) for å sikre trygg, rask og fleksibel betaling.